smart idrætsapplikation

Den anden dag blev jeg opmærksom på en gratis applikation ved navn UBERSENSE. Denne app., som i øvrigt findes til såvel iOS som til android udmærker sig ved, at den kan bruges til at analysere en given bevægelse  frame to frame – det åbner nogle helt nye perspektiver i forhold til digital idrætsundervisning.

Ved at filme en bevægelse, et spring eller en position med applikationen UBERSENSE kan man efterfølgende analysere det, som man optog frame to frame, og dermed fejlrette eleven ud fra den netop optagede sekvens.

En anden fed detalje ved applikationen er, at man kan arbejde med sine videosekvenser ved fx at ændre i videoernes tempo, indtegne streger, markere bevægelser, indtale forklaring eller sammenligne to videoer. Som underviser eller træner kan man dele en video af en korrekt bevægelse ud til eleverne, og eleverne vil da kunne sammenligne videoen af sig selv med underviserens video. På samme måde vil eleverne også kunne sammenligne før og efter videoer af deres egne præstationer, og på den måde forhåbentligt opleve en specifik progression i deres træning.

Umiddelbart kan jeg se mange fordele i forhold til undervisning med denne applikation, og så er det sådan set ligegyldigt om niveauet er i forhold til folkeskolen eller en eller fagspecifik klubtræning. Man kunne fx bruge UBERSENSE på følgende måde i forhold til et forløb omhandlende basketball:

Klasse: 7. klasse

Fag: Idræt
Emne: Brug af iPhone/iPad til videofejlretning af skudafvikling i basketball.
Lektion: 1 modul / lektion 3+4

Formål (fælles mål):
Kroppens og dens muligheder: Trinmål efter 7 klasse:

  • Anvende hensigtsmæssig koordination og kropskontrol i basketball
  • Vurdere kropslige bevægelser og bevægelsesmønstre
  • Eleverne bliver bekendt med, hvordan man giver konstruktiv kritik og vejledning

Idrættens værdier: Trinmål efter 7 klasse:

  • Vurdere den velkoordinerede bevægelse

Skriv en kommentar