Acapela – lær udtalen

Så blev det endelig påske og dermed ferie, fedt. Så har man lige tid til at stoppe op og tænke sig lidt om i en travl hverdag. En af de ting, som jeg personligt har fået tænkt lidt over, er, om bloggen var ved at uddø. Det var den måske, men jeg tror ikke, at tidspunktet for at lade den fade ud er det rigtige. Jeg har jo stadig mere at give af.

Sad lige og fundererede over, hvad der skulle være mit næste træk på denne weblog. Valget faldt så på et sproglærer-værktøj, som jeg umiddelbart finder smart.

Acapela.com er et rigtigt fedt site, der tilbyder en tekst-til-tale-boks. I den boks kan eleverne skrive egne tekster eller kopiere en given tekst over fra en anden hjemmeside eller fra et dokument. Herefter vælges en passende stemme, der skal læse teksten op. Umiddelbart tror jeg, at det kunne fungere rigtig godt i forbindelse med sprogundervisning, hvor elever dermed kan få læst teksten op. Det vil uden tvivl kunne hjælpe elever til at få udtalen på plads i forhold til de ord, som der kan være tvivl om. Fordelen ved sitet er også, at den mestrer flere sprog herunder engelsk, amerikansk, skotsk, tysk, fransk – ja sågar også dansk.

Det bedste er dog, at det i sin grundform er gratis at anvende – man kan dog maksimalt få læst 10.000 tegn læst op, men mon ikke det dækker de flestes behov. Prøv selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s