Vindenergi

Jeg har sammen med en fysiklærerkollega netop afsluttet et forløb på vores fælles sciencelinjehold omhandlende drager. Umiddelbart tænker man måske, at der næppe er meget kød på emnet, men der tager man fejl – i stor stil endda, hvilket de fleste af eleverne også gjorde.

Jeg tror faktisk, at det først gik rigtigt op for eleverne hvilke fysiske kræfter, der er på spil i forbindelse med drageflyvning, da vi evaluerede projektet i dag ved at tale om fx downforce i racerløb. Først her gik det op for eleverne, at de fagligt kunne overføre deres viden fra dragerne til noget mere konkret og kendt stof (mange danskere følger jo Kevins kamp i F1).

I forbindelse med vores projekt faldt jeg over et yderst brugbart site fra Vestas omhandlende teorien bag vindenergi. For at forstå hvordan man udnytter vinden som energikilde, er det en god idé at begynde med at undersøge principperne for aerodynamik, og hvordan vi udnytter vinden til at producere elektricitet. På sitet kan man opdatere sin viden om aerodynamik med små lærerige tegnefilm eller ligefrem via et quizshow på engelsk omhandlende vindenergi, aerodynamik og teorien bag.

En anden gang kunne det måske være en idé at supplere med dette site?!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s