Hvorfor blogge i undervisningen?!

electric_company_weblogsJeg har gennem længere tid blogget på denne blog om webtjenester, som jeg kan gøre brug af i min undervisning. Det er langt fra alle de omtalte webtjenester har fundet vej ind i min undervisning, men det er bestemt sket.

Du har måske allerede gættet det? Jeps, jeg indrømmer gerne, at jeg primært bruger bloggen som en slags inspirationsressource i forhold til undervisning (se evt. dette blogindlæg fra tidligere). Men hvordan kan jeg så for mine elever i gang med at blogge?

Det spørgsmål har jeg stillet mig selv mere end én gang. Tidligere har jeg brugt facebook (en lukket gruppe for eleverne og undertegnede i fx samfundsfag) som medie til at nå eleverne ud fra devisen om, at man skal møde eleverne dér, hvor de alligevel befinder sig en stor del af deres vågne tid. Det har faktisk, til min egen relativt store overraskelse, fungeret ret godt, og eleverne har bestemt udtrykt begejstring for projektet/processen. Men hvordan kan jeg gå skridtet videre, og få dem til at blogge på deres egne blogs om fx samfundsfag?

Jeg hælder mest til ideen om, at “tvinge” dem til at blogge på flg. måde:

  • de skal bruge skoleblogs, hvor de selv afgør, hvem der, foruden undertegnede og deres forældre, skal have adgang til og kunne kommentere indholdet
  • bloggen skal i begyndelsen kun indeholde deres produkter fx i form af det traditionelle tekstindlæg eller endnu bedre i form af film, prezi, wix osv.
  • der skal uploades et indlæg i begyndelsen af et forløb samt ved afslutningen af det samme forløb

Dette indlæg er udgivet i forbindelse med et kursus “web2.0”, som jeg er deltager på i skoleåret 2013/14

En mening om “Hvorfor blogge i undervisningen?!

  1. Hej Lars

    Det er en spændende blog du har her. Jeg synes det er nogle gode betragtninger du gør dig, men jeg kunne godt tænke mig at få svar på hvorledes, det at bruge blogs adskiller sig fra det tidligere arbejde på eksempelvis Facebook? Hvorfor tvinge eleverne over i en ny og ukendt arena?

    Mvh Søren Roesbjerg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s