Når konflikter blokerer for undervisning

problemE-learningsystemet “Problemknuseren” skal hjælpe elever og lærere med at løse konflikter i klassen. Sådan kan man læse i det seneste nummer af  fagbladet “Fri skoler” – de fri grundskolers pendant til Danmarks Lærerforenings blad “Folkeskolen”.

Scenen er et klasseværelse, aktørerne en 5. klasse, og dramatikken? Tja, det er hverdagen. Hvem kender ikke larmen i klassen og den manglende koncentration? Hvilken lærer eller elev kan ikke nikke genkendende til mobning og dårlige attituder? Kender du pigen, der nægter at bade efter idræt, eller drengen som blæser på lektierne? Det er lige netop sådan nogle problemstillinger, som Problemknuseren er lavet af.

Konflikterne udspilles som korte film fra klasseværelset, og efterfølgende kan elever og/eller lærere følge op med 3 forskellige konfliktløsninger og oplæg til debat i fx klassen eller måske på et PR-møde. Endelig er der henvisninger til mulige løsninger og gode råd. Materialet er gratis, og henvender sig primært til elever fra 3. til 7. klasse, du finder Problemknuseren her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s