Læsemarathon – 24 timers læsning

manuTorsdag i uge 6 var lidt speciel på Nydamskolen ved Sønderborg. Her havde 135 elever planer om at læse i 24 timer kun afbrudt af udvalgte højtlæsere og lidt spisning.

Dagen begyndte ved 8-tiden, hvor de første marathon-deltagere indfandt sig i skolens bibliotek, hvor slaget skulle stå. Det var afgørende for flere at komme tidligt således, at de kunne få en god plads de næste 24 timer.

Da klokken var præcis 9 blev marathondysten “skudt” i gang af ringere end Sønderborgs borgmester Aase Nygaard, der også var den første kendis, som skulle læse en historie højt for deltagerne. Herefter gik det slag i slag frem til kl. 12 med bla. højtlæsning og snaglege for de lokale dagpleje- og børnehavebørn.

Da klokken var præcis 9 blev marathondysten “skudt” i gang af ringere end Sønderborgs borgmester Aase Nygaard

Klokken 12.oo sharp tonede selveste kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen frem på storskærmen via skype – det var nu blevet tid til højtlæsning af de kendte børnebøger Iqbal Faroog.  Man må sige, at Manu Sareen tog sit publikum med storm, han havde også tid til at besvare enkelte spørgsmål fra salen om sit liv som minister og forfatter – jo, det var bestemt en positiv oplevelse. Herefter var der oplæsning godt vel en gang i timen af kendte såvel som mindre kendte personligheder. Deltagerne i dysten blev på denne måde præsenteret for mange gode og forskellige historier. Hen under aften dukkede skolelederen op, og læste godnathistorie for de mindste og deres forældre.

Når man nu har fået oplevelsen lidt på afstand, så må jeg sige, at jeg i det store hele virkelig har nydt den fede oplevelse, som læsemarathonen var. Det var en fornøjelse at opleve lærere fra alle tre afdelinger; indskoling, mellemtrin og overbygning arbejde sammen om at stable arrangementet på benene – og ikke mindst gennemføre det. Det var ligeledes fedt at opleve så mange elever fra 4. klasse og op, som meget aktivt tog udfordringen op.

Nå ja, da vores læsemarathon var forbi fredag morgen kl. 9, da havde deltagerne tilbagelagt ca. 75.000 sider – det er da vidst egentlig meget godt.

Uanset de knaster vi stødte på undervejs i planlægningsfasen og under selve gennemførelsen, så har vi høstet værdifuld erfaring, som vi kan gøre bruge af næste gang. Derfor, hvis lejligheden byder sig til næste år, så tror jeg godt, at jeg tør love min deltagelse endnu en gang. Nå ja, da vores læsemarathon var forbi fredag morgen kl. 9, da havde deltagerne tilbagelagt ca. 75.000 sider – det er da vidst egentlig meget godt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s