NTSNET – Natur, Teknik og Sundhed

Da jeg første gang hørte om NTSnet.dk for et par år siden, var min første tanke, at her var der tale om endnu et akademisk vanvidsprojekt, hvor en række mere eller mindre begavede eksperter skulle sidde og kloge sig på folkeskolen og dem, der arbejder i den. Det er med skam, at jeg må indrømme, at mit førstehåndsindtryk har været skudt helt ved siden af.

NTS (og ntsnet i særdeleshed) handler jo ikke om at udenforstående skal kloge sig på undervisningen i grundskolen – tværtimod. Her er jo netop tale om en organisation, der forsøger at koordinere og vídensdele på tværs af fx geografiske skel. NTSnet er i min optik et helt fantastisk gode, som mange flere lærere burde benytte sig af. NTSnet er målrettet undervisere, men alle, der har lyst, kan være med. Portalen (for det vel det mest dækkende ord) er værktøjsbaseret indeholdende en lang række funktionaliteter, der utvivlsom vil medvirke til at gøre hverdagen lettere for den enkelte underviser.

“Projektbørsen er en unik mulighed for søge støtte til dine egne idéer store som små.”

Som bruger (det er gratis at være med) af NTSnet er det muligt at holde sig ajour med mulighederne i lokalområdet. Portalen giver indblik i alt lige fra besøgstilbud på naturskoler til færdige forløb som fx involverer lokale virksomheder. Derudover indeholder NTSnet også en lang række spændende undervisningsforløb og aktiviteter, der er skræddersyet til undervisningen i natur, teknik og sundhed.

Endelig giver portalen den enkelte bruger/underviser mulighed for at tage del i en såkaldt projektbørs. Projektbørsen er en unik mulighed for søge støtte til dine egne idéer store som små. Du kan også anvende projektbørsen til at finde nye samarbejdspartnere eller bare være nysgerrig i forhold til de projekter, som måtte have din interesse. Jeg har tidligere her på bloggen talt varmt for det såkaldte PLN (Personal Learning Network). NTSnet giver brugerne muligheden for at netværke i åbne eller lukkede grupper/netværk i forhold til fx faglige diskussioner, diverse projekter mv. Netværkene indeholder fine features som eksempelvis fildeling kalender osv.

“Jeg synes, at NTSnet er en kærkommen mulighed for undervisere i alle de naturfaglige fag i grundskolen til at holde sig ajourført med nye inputs til undervisningen.”

Foruden alle disse fine features/muligheder kan man også gøre brug af en søgbar kalenderfunktion over kommende begivenheder indenfor natur, teknik og sundhed. Du kan lægge begrænsninger på målgruppen, tid og sted Endvidere er det ret at overføre interessante begivenheder til din egen kalender. Naturligvis, fristes man til at sige, kan brugerne også selv tilføje begivenheder – og dermed forhåbentlig også lettere undgå at et givent  arrangement kommer i konflikt med andre.

Personligt er jeg særlig glad for den feature, som hedder “Nyheder”. Den bruger jeg til at holde mig opdateret om diverse gode ideer og succeshistorier fra kommuner, skoler, netværk og udviklingsprojekter, både fra eksisterende kilder der beskæftiger sig med natur, teknik og sundhed, men også i form af blogindlæg fra NTS-centerets regionalledere, fagdidaktikere og inviterede gæstebloggere. Jeg synes, at NTSnet er en kærkommen mulighed for undervisere i alle de naturfaglige fag i grundskolen til at holde sig ajourført med nye inputs til undervisningen. En sådan portal kan dog kun overleve på lang sigt, hvis brugerne er aktive. Derfor skal der fra denne blog lyde flg. opfordring:

Del dine egne ideer og dit undervisningsindhold på NTSnet.dk. Sammen kan vi i fællesskab udvikle og sikre eleverne en endnu bedre undervisning i natur, teknik og sundhed.

Share

2 meninger om “NTSNET – Natur, Teknik og Sundhed

  1. har først set dit indlæg nu – men hermed behørig tak for roserne, og hjælpen med at sprede budskabet 🙂
    Og vi lytter meget gerne til ideer til forbedring, for det er der givet stadig plads til

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s