Et undervisningsmateriale i sociale medier

Det lyder simpelthen for godt til at være sandt, synes du ikke? Et decideret undervisningsmateriale til dig som lærer i sociale medier og deres anvendelse. Ikke desto mindre er det sandt – du har nu mulighed for at blive klogere på begreber som fx “blogs”, “wikis”, “Flickr” mfl.

Lek2r er et slags kursusforløb, der omhandler dannelse af faglige sociale netværk ved hjælp af web 2.0 teknologier og anvendelse af disse i uddannelsessammenhænge.
De fleste ved at især unge, er vant til at anvende sociale sider på nettet i fritiden ( de såkladte web 2.0 teknologier). Nutidens Unge har gennem en opvækst med medier opøvet ret omfattende kompetencer, når det kommer til brug af video, billeder og lyd uden for skoletiden.  Disse kompetencer har mange skoler ikke har været gode nok til at bringe i spil i undervisningssammenhænge.

“Hvis man som rutineret underviser ønsker at inddrage nutidige web 2.0 teknologier kræver det ret ofte en del nytænkning/holdningsændring i forhold til læring og uddannelse”

Årsagen til dette er skal sandsynligvis findes i, at rigtig mange lærere har haft meget vanskeligt ved at planlægge forløb, som tager udgangspunkt i moderne web 2.0 teknologier. Hvis man som rutineret underviser ønsker at inddrage nutidige web 2.0 teknologier kræver det ret ofte en del nytænkning/holdningsændring i forhold til læring og uddannelse – et forhold som mange (har jeg erfaret, undskylder med manglende tid). Derudover har mange lærere har ikke nok erfaring med, hvorledes sociale netværkssider kan anvendes i faglige – eller skolemæssige sammenhænge.

“Ideen er så at sige, at man gennem læsning af teksterne samt egne erfaringer i løbet af opgaverne, vil kunne tænke sig til, hvorledes sociale netværk (Web 2.0) vil kunne indgå i en faglig kontekst.”

Netop disse forhold er baggrunden for, at dette Lek2r er sammensat af både tekster omkring idegrundlaget for forløbet, dvs. tænkning om faglige sociale netværk i uddannelsessammenhænge, men også et mere praktisk arbejde med opgaver i deciderede web 2.0 teknologier. Ideen er så at sige, at man gennem læsning af teksterne samt egne erfaringer i løbet af opgaverne, vil kunne tænke sig til, hvorledes sociale netværk (Web 2.0) vil kunne indgå i en faglig kontekst. – Altså, hvordan du kan planlægge undervisning indeholdende Web 2.0 teknologier og anvende dem i faglige og skolemæssige sammenhænge.

Jeg tror virkelig, at et initiativ som Lek2r kan flytte nogle holdninger til socialemedier og deres anvendelse/berettigelse i skolesammenhænge for lærere – min opfordring skal i alle tilfælde være klar: Jeg kan kun opfordre til at prøve forløbet af. Det burde være et must for alle lærere i grundskolen.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s