Glem Powerpoint

Hver gang elever eller lærere for den sags skyld skal lave en præsentation af et eller andet fx et undervisningsforløb, så er det min erfaring, at flertaller forfalder til værktøjet PowerPoint. Hvorfor er det sådan?

Jeg ved det ikke med sikkerhed, men i dette indlæg vil jeg komme op med nogle alternativer – som ofte også giver sjovere resultater.

“Man kunne med andre ord sige, at PowerPoint er gået hen og blevet en vane for de fleste”

Jeg er ret sikker på, at mange bruger PowerPoint som det naturlige valg, eftersom værktøjet er en del af officepakken, og har været det lige så længe, de fleste kan huske tilbage. Man kunne med andre ord sige, at PowerPoint er gået hen og blevet en vane for de fleste. Der findes faktisk en hel del alternativer, som ofte også har et mere indlysende brugerinterface eller workflow (hvis vi skal blive i de smarte ord), se bare her:

  • Prezi – efterlader som regel publikum med fornemmelsen af at være meget dynamisk. En stor fordel er, at man uden videre kan springe slides over. 
  • Brinkpad – et Java-baseret præsentationsværktøj, der tillader dig at lave online præsentationer, som efterfølgende kan downloade og dermed gemme på din egen harddisk.
  • Empressr – et flashbaseret præsentationsværktøj, som oven i købet lader sig dele via fx wordpress eller facebook. Nemt og meget overskueligt at bruge.
  • Kizoa – endnu et online præsentationsværktøj, som også har et meget brugervenligt workflow, dvs. det er nemt at gå til. Kizoa blander trad. billeder med flash-effekter, hvilket virker ret fedt.
  • Sliderockets – et værktøj, der giver et meget prof. resultat. Jeg har flere elever, der netop bruger dette værktøj som deres foretrukne præsentationsprogram. Igen er der tale om et meget venligt brugerinterface.
  • vcasmo – er en slags online multimediepræsentation, der mixer forskellige formater som fx video, dias og audio på en anderledes måde. 
  • Zoho – Zoho gør præsentationer nemme at lave med sine pre-indbyggede temaer, clipart og former kombineret med funktioner som drag-and-drop. Kort sagt er Zoho et meget let online program at bruge.

Der findes uden tvivl mange andre online præsentationsværktøjer end dem, jeg har nævnt i dette indlæg. For mig er det vigtigt, at man bruger det værktøj, som man føler sig mest hjemme i.

Når det er sagt, så synes jeg også, at man ind i mellem skal udfordre sin egen kreative sans ved et vælge nogle nye muligheder til. For mig er det vigtigt at eleverne lærer at værktøjerne har forskellige styrker, som kan anvendes i forskellige sammenhænge afhængigt af opgavens art.

“Det er, som nævnt tidligere vigtigt, at eleverne lærer at blive fortrolige med mere end ét præsentationsværktøj således, at eleverne udfordres på flere niveauer.”

Personligt finder jeg det helt afsindigt kedeligt, hvis man altid bruger det samme værktøj  Forandring fryder, siger man – det gælder også, når det handler om præsentationsværktøjer. Det er, som nævnt tidligere vigtigt, at eleverne lærer at blive fortrolige med mere end ét præsentationsværktøj således, at eleverne udfordres på flere niveauer.

Share

Reklamer

2 meninger om “Glem Powerpoint

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s