Kreativitet on the web i metermål

Mycoted.com er et site, som alle undervisere burde besøge fra tid til anden. Sitet kan bruges til at udfordre den enkeltes undervisningsmetoder – kan man gøre det vante anderledes og hvordan? Måske vil mange være skeptiske overfor et sådan site, men er det  ikke netop, når man tager sin vante praksis op til fornyet revision, at de bedste og mest kreative inputs dukker op?

Det britiske firma Mycoted, har på mycoted.com forsøgt at samle i tonsvis af kreative metoder – hvor mange metoder der er tale om, ved jeg faktisk ikke. Det er dog ikke alle de nævnte metoder, der er lige vel beskrevet. Man kan dog sagtens bruge sitet som et  udgangspunkt, hvor der er lidt god inspiration at hente og vigtigst af alt: mulighed for videre søgning.

Mycoted.com er opbygget som en wiki i bedste web 2.0-stil,  og kan du ikke lige spotte din favorit-metode på sitet, ja så må du vel hellere se at komme til tasterne.

“Jeg synes faktisk, at ideen med sitet er sjov og på samme måde spændende.”

Mycoted.com indeholder en kategorisering efter, hvor i den innovative proces, man lige står og har brug for en given metode – det kunne fx være i forbindelse med problemdefinition, idégenerering, selektion eller implementering? Denne kategorisering er desværre også sitets svage punkt, eftersom denne del af sitet endnu ikke er fuldt opdateret, men det kan jo være, at det kommer. Jeg synes faktisk, at ideen med sitet er sjov og på samme måde spændende. Sitet lægger jo i den grad op til, at brugeren gør sig nogle tanker om innovation og kreativitet, hvilket undervisere på alle niveauer vel nærmest har pligt til at gøre hver dag.

Som læser af wikien kan man blandt meget andet læse nærmere om metoderne Random Stimuli, Brainsketching, Brainstorming (også i klassisk forstand) eller den velkendte metode Do Nothing, som de fleste kender under navnet dovenskab.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s