Lidt om bøger

Tja, sad lige og surfede lidt hovedløst rundt på nettet. Det vil sige helt uden formål var det jo så ikke, eftersom jeg ved tilfældighedernes spil ramte en lang række sider for alle os, der godt kan lide en god læseoplevelse

Det første site, jeg faldt over hedder Holbo-historier (navnet på sitet er vel inspireret af den danske litteraturklassiker “molbo-historier”, jeg ved det ikke, blot et bud). Børnebogsforfatteren Per Holbo blogger her om ebøger til børn. Der er på sitet både anmeldelser af nye børnebøger, nyheder om udgivelse af bøger generelt og holdninger til de nye muligheder for udgivelser, der allerede findes i dag.

Dernæst et link til et decideret site for ebøger nemlig Booksnob. Hos BookSnob kan du købe de bedste, danske e-bøger i ePub format, lydbøger til download og gode e-læsere med dansk manual. Du kan også tilmelde dig BookSnob nyhedsbrevet, hvor du får sidste nyt fra e-bogsverdenen, tilbud og opdateringer hver 14. dag.

Endelig faldt jeg også over sitet ebogtips – du har nok allerede gættet det? Dette site omhandler naturligvis en mængde gode råd og betragtninger til dig, der vil bruge tid i ebøgernes verden. Et godt site, synes jeg.

Bookboon er for dig, der mangler en god ebog. På dette site er det muligt at downloade temmelig mange gode ebøger. Ja, du tænker sikkert, at dette næppe er gratis? Men det er det – du behøver ikke engang at lade dig registrere. Der er som nævnt tidligere en hel del titler at vælge mellem.

Det sidste link i denne omgang handler om bøger til smartboardet – særligt i indskolingen. Formaålet med Læsbøgeronline er at øge børns lyst til at lære at læse selv. Folkene bag sitet beskriver selv deres site således, citat:

Mange (specielt drenge) kan have svært ved at kaste sig ud i at få knækket læsekoden. Vi har med stor succes oplevet hvordan vores online-versioner af bøger øger lysten til at gå i gang. Kombinationen af en god historie, fantastiske tegninger og de interaktive bøger, hvor man bladrer sig frem, fænger netop specielt drengene.

Når først læsekoden er knækket, så er indlæring i skolen nemmere og så må vi heller ikke glemme alle de gode timer som børnene kan se frem til, dasende i en sofa med en god bog.

Læsbøgeronline fokuserer på bøger i LIX 4-6, 6-8 og 8-12.” Så kan man vidst ikke sige det mere præcist?!

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s