Nyt dansk forlag satser på noveller

Når jeg nu alligevel er i gang med at skrive om online guldkorn til primært dansklærerne, så kan jeg vel ligeså godt lige rette sigtekornet ind på endnu en nyskabelse. Lad mig bare gøre det helt klart med det samme, at dette indlæg omhandler en genre, som uden tvivl vil falde i mange unges smag, eftersom genren gør mobilen til et aktiv i selve genrens udførelse – ja, du har nok gættet det, der er naturligvis tale om sms-novellen.

Det nye danske forlag smspress.dk satser udelukkende på at udgive sms-noveller, sms-romaner, digte, real time-fortællinger og interaktive sms-historier på mobilen. Forlaget har lagt hårdt fra land med en række spændende udgivelser af kendte danske forfattere som fx Kenneth Bøgh-Andersen, Renée Toft Simonsen, Merete Pryds Helle, Steen Langstrup, Ida Holst m.fl.

SMS-litteratur er en ny og (synes jeg) meget fascinerende fortælleform, da det kompakte format, tidsfaktoren og afsenderen spiller en helt afgørende rolle i fortællingen. Det var for undertegnede en ret fed oplevelse, at modtage Kenneth Bøgh- Andersens sms-novelle “SMS fra Helvede”, eftersom historien stille og roligt folder sig ud i hånden på dig – besked for besked. Man vil ofte opleve, at en sms-novelle strækker sig over en lille uges tid. Faktisk nåede jeg til et punkt, hvor min forventnings glæde blev så stor, at jeg næsten kunne mærker et sug i maven, når den næste SMS indløb. Alt i alt en fed oplevelse, som jeg er helt sikker på, vil falde i mange elevers smag.

Måske kan dette medie ligefrem medvirke til at tiltrække eller fastholde nogle læsere særligt i overbygningen – jeg ved det ikke? Én ting vil jeg dog gerne understrege: Jeg synes ikke, at sms-novellen skal træde i stedet for den traditionelle læsning – den skal mere opfattes som et spændende supplement. Endelig er det kærkommen lejlighed til at inddrage mobilen aktivt i selve undervisningen. Hvis du har nogle erfaringer med genren, vil jeg meget gerne, at du smider en kommentar til dette indlæg.

Share

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s