Dansklærer? Se her …

Det var nærmest ved et tilfælde, at jeg for 14 dages tid siden blev bevidst om, at Dorte Eggersen havde udgivet antologien “Fuld forvandling” på forlaget Systime. Udgivelsen af en antologi er i sig selv ikke nok til at få undertegnede til at spærre de digitale øjne op på vid gab – næh, det var mere det faktum, at bogen henvender sig til sine læsere via en facebook-side.

Måske sidder du og tænker, at det kræver en forklaring, hvis det skal være interessant? “Fuld forvandling” er en bog, der omhandler læsning og analyse i skønlitteratur. Som læser af bogen bliver man udsat for mangfoldigt udbud af fiktive fortællinger og tekster – lige fra gamle folkeeventyr, franske gysere over nyere ungdomsnoveller og videre til amerikanske graphic novels. Teksterne er sat ind i nye og moderne udtryksformer som fx kortfilm, læserbreve, gravskrifter, realityshows, wikipediaopslag, musikvideoer og/eller reklamefilm.

Til bogen er der naturligvis en lærervejledning, der sammen med nyskabelsen, nemlig bogens Facebooksite supplerer bogen med uddybninger, eksemplariske forløb og ikke mindst decidere opgaver. Facebook bliver dermed samtidig et slags undervisningslitterært eksperiment mht. anvendelsen af udbredte onlinetjenester i et undervisningsmateriale fx youtube, facebook, google docs, soundcloud mm. Det er denne måde, som forfatteren Dorte Eggersen har valgt at inddrage facebook på, som jeg finder meget nyskabende og umådeligt interessant. Har du fået mod på at se bogens facebook-side, så skal du blot klikke her.

Når jeg nu alligevel er i gang , så kan jeg heller ikke dy mig for at nævne Lene Kaaberbøls roman “Sirene”. Denne udgivelse, som efterhånden har et par år bagen, er dog stdig et forfriskende nyt initiativ, når det handler om at forsøge med nye genrer i danskfaget. Roman forsøger kort fortalt at mixe flere forskellige udtryksformer som musik, lay-out og fiktion til en hæsblæsende historie i fantasy- eller sciencefictionstil. Hvis du vil læse mere om bogen “Sirene”, kan du med fordel klikke her.

Share

En mening om “Dansklærer? Se her …

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s