Del, byt og giv videre – god undervisning er dynamisk

Mit forrige indlæg (se det her) omhandlede forskellige værktøjer, der kunne bruges som online udgaver af de populære post-it sedler fra 3M. Disse note-tools har det til fælles, at de kan gi’ overblik over fx undervisningsforløb.  

Når man skal i gang med et større forløb eller en opgave for den sags skyld er det altid en god idé at lægge fra land med et såkaldt mindmap – et visuelt ordnet kort over alle dine inputs angående emne-området. Et mindmap kan man sagtens lave på et stykke papir/en tavle, men det kunne også være, at du havde lyst til at prøve kræfter med nettets efter min mening pt. bedste udgave af det elektroniske mindmap: Mindmeister (sitet fungerer også på smartphones og tablets). Det vil blive meget omfattende at ridse mulighederne i Mindmeister op i et indlæg, men se videoen herunder og bliv klogere:

Du også klikke her for en dansk udgave af videoen.

En anden mulighed kunne være wallwisher. Dette værktøj giver brugeren mulighed for at skabe en virtuel væg, hvor man kan opslå ideer og kommentarer til e given problemstilling. Du kan eventuelt se Eftersidderens væg her. Hvis du behøver en mere uddybbende forklaring af mulighederne i wallwisher, skal du se klippet nedenfor.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s