Eftersidderen ønsker sine læsere Godt Nytår!

Måske har du allerede bemærket det?! Jeg har fundet en app (godt solidt dansk ord), der kan oversætte websites til fremmedsprog – du finder den øverst i menuen til højre på skærmen. App’en hedder hedder noget så enkelt som Free website translation widget.

Hvorfor fortæller jeg det? Jo, det gør jeg, eftersom jeg ved, at flere af Eftersidderens læsere selv bestyrer weblogs, hvor app’en kunne være nyttig. Er denne app så helt sikker i sine oversættelser? Det tror jeg ikke, den er vel uden, at jeg har tjekket det indgående, ganske som de fleste andre af sin slags (google-oversæt mfl.) nogenlunde. Det er med garanti temmelig svært at skabe en oversætterapplikation, som kan fange samtlige sproglige nuancer på alle sprog – det tvivler jeg på er muligt. Hvorfor kan disse værktøjer så alligevel være nyttige? Det mener jeg, at de kan, eftersom de kan medvirke til at skabe et overblik over et givent website. Derudover kan omtalte app så i Eftersidderens tilfælde måske bringe bloggen ud til et større publikum internationalt set, hvem ved?

Nå, nu kommer mit nytårsfyrværkeri af web 2.0-tjenester, er du klar?

Først vil jeg lige gøre opmærksom på et lille wix-site, som jeg opdagede i går. Sitet kan måske bruges til at bevidstgøre skeptiske kolleger og andre om værdien af det såkaldte web 2.0 – jeg har i alle tilfælde tænkt mig at bruge sitet fremover som en slags kollegial øjen-åbner. Sitet finder du ved at klikke her.

Dernæst vil jeg da lige følge op med en online artikel fra PCworld, som bærer titlen “Prøv de 15 forrygende webtjenester”. Her er virkelig tale om en seriøs omgang guld. du finder artiklen ved at klikke her. Det er i øvrigt altid en god idé at surfe forbi PCworld med jævne mellemrum på vejen rundt i cyberspace. Afslutningsvis vil jeg lige skyde en sidste raket af ved at gøre dig opmærksom på HP’s Cloudunivers, som du finder via  Computerworlds website eller ved at klikke her (måske er dette link lidt for meget rettet mod erhvervslivet – døm selv). Ligesom PCworld er godt at besøge, så er Computerworld det også. Personligt besøger jeg de to online magasiner jævnt ofte, og lader mig som regel inspirere af et eller andet.

Måske skulle man også lige nævne wiki’en “IT & medier” af Jacob Kjær Hansen og Steen Juhl Møller. Den indeholder mange gode tanker og didaktiske overvejelser over emnet. Du finder den her.

Tilbage er blot at ønske dig, kære læser, et fantastisk nytår – jeg håber, at du også i 2012 vil surfe forbi Eftersidderen på din vej i cyberspace.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s