ZOHO (ho, ho) – endnu en fed online writer

Nettet bugner efterhånden med alternativer til MS-word. Der findes fx Libre (open office), som kræver at blive downloadet og installeret på din computer ….. men der findes også et hav af online muligheder, der blot kræver netadgang, hvorefter du kan skrive løs i en uendelig ordstrøm. Google Docs er en mulighed, MS- skydrive er anden mulighed, og endelig kan du benytte dig af ZOHO-writer.

Det er gratis at bruge ZOHO – du opretter en bruger, hvorefter du sådan set blot kan gå i gang. Det er også muligt at tilmelde sig ZOHO via en facebook-konto, hvilket kun gør tilmeldingsproceduren endnu nemmere (for mange). Hvad kan man så med ZOHO? Tja, først og fremmest er der tale om et online tekstbehandlingssystem, som stort set indeholder de samme vante features som fx Libre og Word.

ZOHO skriver selv om sitet, citat: “Elegant værktøjsline med menupunkter sirligt inddelt i kontekst-baserede faner. Nem tilgængelighed til alle værktøjslinjefunktioner fra en rullegardinsmenu.” Intet kunne være mere korrekt, det passer rent faktisk. Oven i dette er det også muligt at importere filer fra eksempelvis Word, som man så kan skrive videre på i ZOHO – nemt og smart.

Som et ekstra lille kryderi til matematiklæreren kan jeg da lige nævne, at ZOHO også har lavet et regneark, der fungerer på samme måde som writeren (Tilmelding via facebook und so weiter). Regnearket finder du ved at klikke her. Jeg vil helt sikkert bringe ZOHO (writer og spreadsheet) ind i billedet på min arbejdsplads, hvor vi leder efter et brugbart alternativ til word, der som bekendt koster kassen i licenser.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s