Xtranormal – lav dine egne animationsfilm i 3D

På min skole har vi købt adgang til skoletube. Der er godt nok ikke så mange af lærerne, der bruger denne adgang til noget, hvilket er ret ærgeligt, eftersom man på skoletube har mulighed for at krydre sin undervisning med mange sjove sites til anderledes undervisning.

En af disse muligheder for anderledes undervisning er animationsfilm-sitet “Xtranormal”. Dette site åbner mulighed for at eleverne kan arbejde med små animationsfilm i 3D. Wauw, det lyder svært – det er det ikke. Det er, for at sige det ligeud, temmelig let.

Først vælger man et tema og om filmen skal være med en eller to skuespillere, herefter skal man finde en location (hvert tema har nogle indlagte locations). Dernæst skal karaktererne vælges, og sproget bestemmes. Det sidste, der skal gøres, er, at replikkerne skal skrives, og skuespillernes bevægelser skal bestemmes – det sidste klares via en drag & drop menu. Enkelt og genialt ….. så skal filmen blot udgives på en kanal i skoletube, hvilket sker helt af sig selv, hvis altså du har brugt adgangen til programmet  fra skoletube.

Jeg forestiller mig, at dette lille sjove program kan bruges i mange sammenhænge fx i sprogundervisningen men også i historie ….. ja, vel egentlig i alle fag.

Hvis du vil se et eksempel på en animationsfilm i 3D så klik her (den tog mig mindre end 10 min. at lave og udgive), du kan også scanne nedenstående QR-tag

Share

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s