Google Goggles

Så blev man lige opmærksom på et produkt fra Google, som tilsyneladende har været på programmet i laaaaaaaaangt tid – hvorfor ved man så ikke noget om dets eksistens? Jeg ved det ikke, det er også lige meget, nu kender jeg applikationen (eller app’en som det hedder på nudansk) ….. og jeg skal lige love for at denne teknologi åbner nogle muligheder for smartphones i undervisningen.

Kort fortalt er Google Goggles en anderledes måde at søge information på. Man søger bogstavlig talt på Googles søgemaskine v.hj.a. et billede taget med sin smartphone – helt enkelt og voldsomt genialt. For lige at skære det helt ud i pap og derefter bøje det i neon: Tag et billede af det objekt du vil vide mere om, og lad teknologien klare resten.

En kollega og jeg tænkte, at det skulle prøves af. Så vi tog et billede af Da Vincis maleri “Mona Lisa”, og ganske rigtigt efter få sekunder havde vi et link på skærmen, som med ord fortalte os alt om maleriet. “Nåhr, men det er jo bare fordi det er et maleri, som er kendt i hele verden”, tænkte vi højt begge to. Men nej – efter adskillige test med billeder af mindre kendte bygninger og malerier, må vi begge bøje os i støvet og erkende, at teknologien denne gang overgår vores vildeste fantasi. Denne teknologi åbner helt sikkert nogle muligheder i forhold til at inddrage smartphones i undervisningen – jeg tror faktisk, at Google Goggles skal indgå i mit forløb omkring QR-Codes i undervisningen. Det må være muligt, at kombinere de to teknologier. Det bedste ved det hele er dog, at teknologien er platformsuafhængig. Med andre ord så virker det på både iphone og Android (fx HTC).

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s