Slice it – app. til matematikundervisningen

En applikation til smartphones, som kan bruges i matematikundervisningen. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke desto findes applikatioen “Slice it” – den er oven i hatten gratis til både iphone og android … så bliver det vidst næppe bedre.

Slice it er kort fortalt 20 forskellige figurer, som man skal dele i lige store dele. Med fingrene på skærmen (gerne to fingre af gangen) markerer man det sted, hvor man ønsker at placere sin linje. Nogle af figurerne skal deles med flere linjer, og efterhånden som figurernes former bliver mere og mere komplekse, bliver det også sværere og sværere at lægge snittene korrekt. Man bliver bedømt på, hvor præcis man er, og man får en opgørelse over delenes procentvise andel af den samlede figur. Opgaven er altså, at opdele figurerne i mindre dele med samme procentvise størrelse.

Det helt særlige ved denne applikation skulle være (jeg endnu ikke selv afprøvet den),  at den formår at understøtte en læring om geometriske former, areal og procenter, som har et fagligt indhold, uden at applikationen er blevet alt for skoleagtig. Hvis rygtet taler sandt, synes jeg, at det tegner lovende. App’en skal i alle tilfælde afprøves på min 7. klasse, når vi snart skal arbejde med procentregning.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s