Så er den her, nyhedsskolen!

NEWS Skole!!! Et nyt og meget spændende projekt fra TV2-Nyhederne til alle landets overbygningsklasser – og så er det ovenikøbet gratis i skoleåret 2011/12, FEDT! 

Hvad er det egentlig, spørger du måske? Jamen, der er tale om et decideret undervisningssite, som hver producerer en slags nyhedsudsendelse indeholdende 3 historier med tilhørende opgaver om aktuelle emner fx begrebet “overvågning”. Det fede ved lige netop dette site er, at TV2-nyhederne virkelig har spændt buen, eftersom sitet åbner op for brugen af smartphones eller tablets i undervisningen.

TV2-Nyhederne siger selv om sitet, citat TV2-Nyhederne: “NEWS Skole flytter nyheder ind i klasselokalet på en måde, der gør undervisningen både spændende og lærerig. De unge interesserer sig i forvejen for nyheder. Nu giver vi dem muligheden for at få det på skoleskemaet,” siger TV 2’s nyhedsdirektør Michael Dyrby.

NEWS Skole tager altid udgangspunkt i tre af ugens nyheder og præsenteres af TV 2 NEWS’ værter i et klart og levende sprog med fokus på, at målgruppen skal kunne forstå nyhederne … indslagene er pædagogiske og News Skole bruger mere grafik end normalt for at illustrere og forklare komplekse emner.

Det skal nævnes, at de tilhørende opgaver alle er udviklet af uddannede lærerkræfter, som er tilknyttet TV2-Nyhedernes projekt “NEWS Skole”. Dette skal sikre, at opgavernes pædagogiske og didaktiske kvalitet.

Jeg tror, at det er projekter som dette, der kan medvirke til at gøre de store elever mere interesserede i begrebet “nyheder”, eftersom sitet virker meget gennemarbejdet og prof. Her er kort fortalt tale om, citat TV2-Nyhederne:  “Journalistik i øjenhøjde med genkendelige værter og fængende grafik, der gør, at eleverne forstår emnerne.” 

Se evt. mere om projektet via laering.dk

Du kan også læse Niels Egelunds anbefaling af projektet her eller TV2-Nyhedernes egne ord om projektet her.

Share

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s